18.12.2011

Juleknekk

Man må jo ha karameller til jul, og her kommer en fin oppskrift:

Ingredienser:
2 dl kremfløte
2 dl sukker
2 dl lys sirup
2 ss smør/margarin

Pynt:
Hakkede mandler eller pistasjmandler eller solsikkefrø eller kokosflak. Det meste kan brukes.


Fremgangsmåte:
1. Mål opp kremfløte, sukker og sirup i en kjele.
2. Varm opp blandingen under omrøring og la deretter røren koke på middels varm plate i ca. 20 min.
3. Se om knekken er ferdigkokt ved å dyppe en teskje i røren og sett den i en kopp eller glass med kaldt vann. Når røren har stivnet, skal det være mulig å rulle en liten kule mellom fingertuppene. Da er den klar. Røren bør holde mellom 122-124 grader.
4. Trekk kjelen til siden og tilsett smøret. Rør om til det har smeltet.
5. Sett små former utover et brett, og bruk en skje til å få røren oppi formene.
6. Strø over valgfri pynt, men de er gode uten også.
7. Sett de kjølig til de stivner.


post signature

1 kommentar: