10.06.2012

DIY: Rabarbrapai

Her kommer en oppskrift som er veldig populær nå på denne tiden av året. Hjemme kaller vi den "rabarbragrums" pga havregrynene, men den er kjempegod for det altså! Nå er det høysesong for rabarbra, og den må brukes før St. Hans (24. juni), for etter det blir den "trèi" og egner seg dårlig til matlaging. Her er ingrediensene:

4-5 Rabarbrastenger
3 dl sukker
3 dl mel
3 dl havregryn (lettkokt)
300 g margarin
I tillegg trenger du litt potetmel, sukker og kanel som strø.


Start med å rensk rabarbraen, og del den opp i små biter.


Ha bitene oppi en ildfast form.


Og strø litt sukker, potetmel og kanel over.


Smuldre mel, sukker, havregryn og margarin sammen i en bolle.


Fordel det jevnt over rabarbrabitene.


Stek midt i ovnen på 180-200 grader C, i 25-35 min.


Servèr med vaniljesaus!


Det fins flere oppskrifter for rabarbra også, feks suppe og syltetøy, og om man ikke rekker å lage noe nå, kan man altids fryse ned noen bokser rabarbrabiter i fryseren til en senere anledning!

post signature

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar