Focaccia er et italiensk brød og kan ligne på pizza, men er tykkere. Den mest vanlige typen er strødd med rosmarin og grovt salt i tillegg til olivenolje. Som variasjon kan du bruke noen cherrytomater delt i to.
Ingredienser:
1/2 pakke gjær
3 dl glovarmt vann
1 ts sukker
1/2 ts salt
3 ss olivenolje
ca. 7 dl hvetemel
Havsalt
Bland alt det tørre i en bolle. Tilsett varmt vann og olje, elt til deigen blir smidig. La den heve til dobbel størrelse.
Elt den ferdighevede deigen litt, kna den ut til en sirkel på en bakeplate. La den heve i ca. 15 min til.
Lag "smilehull" i deigen med fingrene, og stryk litt olje utover med lett hånd. Dryss på havsalt. Jeg hadde på cherrytomater også, og det ble kjempegodt!
Stek brødet midt i ovnen på 220 grader i ca. 20 min, avkjøl på rist.
Passer godt til supper og grateng, og kan altså varieres med tomat, oliven, havsalt og rosmarin!

Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar