07.12.2011

Smultringer

Dagens adventstips: smultringer!

I år hadde vi lyst til å prøve å lage smultringer, og oppskriften vi brukte er fra Arne & Carlos Adventskalender. 1 porsjon gir ca. 100 smultringer.

Ingredienser:
3 egg
375 g sukker
3 dl seterrømme (vi brukte lettrømme)
2 dl matfløte (vi brukte kremfløte)
50 g smør
750 g hvetemel
0,5 ts malt kardemomme
2 ts hornsalt
1 kg smult til steking


Fremgangsmåte:
1. Visp egg og sukker godt sammen.
2. Tilsett rømme, fløte og smeltet smør.
3. Sikt i hvetemel, kardemomme og hornsalt.
4. Rør deigen forsiktig sammen.
5. Dekk til bakebollen med plastfolie og sett den kaldt noen timer eller over natten.
6. Bak deigen ut til en 1 cm tykk leiv på en godt melet flate.
7. Bruk en smultringstikke til å lage ringene.
8. Varm smult i en gryte til 180 grader.
9. Stek ringene lysebrune i smulten.
10. Avkjøl smultringene på kjøkkenpapir på rist.

Tips 1:
Det er en stor fordel om dere er flere som jobber sammen, for eksempel at en kjevler/stikker ut, mens en annen passer smultgryta!

Tips 2:
Stek gjerne de rundingene som blir til overs etter at man har stanset ut smultringene. Kjempegode som smaksprøver ;)


Anbefaler denne oppskriften, for smultringene ble KJEMPEGODE!!!

post signature

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar