20.07.2011

Blåbærpai

På mandagen lagde jeg blåbærpai, og her kommer oppskriften!
Ingredienser:


Paideig:
125 g hvetemel
100 g smør
4 ss kaldt vann

Fyll:
1 l blåbær
1 dl sukker
1 ts potetmel


Smuldre smøret i melet.
Tilsett vann og kna sammen.
Ha over plast og sett bollen i kjøleskapet i 1/2 - 1 time.


Kjevle ut i paiform, 25 cm i diameter.




Forstek paiskallet i 8-10 min ved 220 grader.
Legg bær, sukker og potetmel lagvis i formen.


Stek i 30-35 min til den er gyllen, på nederste rille ved 200 grader.


Server med is, vaniljesaus eller fløte!


Istedet for blåbær kan man bruke kirsebær eller andre bær.
Håper paien faller i smak!

post signature

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar